balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grupa britanskih naučnika pravi univerzitet
(06.06.2011.)

Grupa istaknutih britanskih naučnika i profesora saopštila da otvara privatni univerzitet u Londonu koji bi bio konkurent elitnim visokoškolskim institucijama u Oksfordu i Kembridžu.

Nju koledž od hjumanitis vodiće filozof Entoni Kliford Grejling, a među predavačima će biti evolutivni biolog Ričard Dokins i ekonomista i pisac Nil Ferguson.

univerzitet u londonuTo će biti relativno mali univerzitet, na kom će na svakog nastavnika dolaziti najviše 10 studenta. Takođe će biti omogućeni česti kontakti profesora i studenata, rekli su zvaničnici.

U poruci na Internet-strani novog univerziteta, Grejling je rekao da će diplomci biti spremni da odmah daju doprinos u biznisu, vladi, medijima i umetnosti. Grejling je naveo da će ta institucija ponuditi diplome iz književnosti, istorije, ekonomije, prava i drugih disciplina.

Godišnja školarina će biti 20.200 evra, ali je Grejling naveo da će biti dodeljen značajan broj školarina.

Nju koledž of hjumanitis je počeo da prima prijave studenta, a očekuje se da će nastava početi u oktobru 2012.

(emportal)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.