balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luka Bar spremna za Fiatova vozila
(07.06.2011.)

Luka Bar je tehnički i kadrovski spremna za izvoz Fiatovih automobila iz kragujevačke fabrike, o čemu bi ugovor uskoro trebalo da bude potpisan.

Izvršni direktor luke Bar Slobo Pajović rekao je da je za ovaj posao je pripremljen vez na kome će se prihvatiti brodovi i ukrcavati vozila.

fiat luka bar„Imamo adekvatnu opremu, opredelili smo prostor površine 2,2 hektara koji je korišćen pre 20 godina za izvor automobila Yugo za Ameriku“, objasnio je Pajović.

Prema planovima luke, tokom prve godine bi trebalo da bude izvezeno do 90.000 automobila, dok bi taj broj u narednim godinama porastao na 200.000.

„Za ovu godinu planiramo pretovar za 22 % veći nego prošle godine, a u tu svrhu smo planirali da investiramo četiri miliona evra za modernizaciju tehničkih kapaciteta“, precizirao je Pajović.

Ove godine očekuje se da profit luke bude na nivou oko dva miliona evra.

„Napominjem da kvalitet poslova koji se obavljaju preko Luke Bar ne zavisi samo od lučkih kapaciteta nego od osposobljenosti i zainteresovanosti svih učesnika u lancu, pre svega železnice, drumskih prevoznika, špeditera i agenata“, zaključio je Pajović.

(seebiz)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.