balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Francuska zabranila FB i Twitter u medijima
(07.06.2011.)

Francuska regulatorna agencija za medije zabranila je pominjanje društvenih mreža Facebook i Twitter na svim televizijskim i radio stanicama, osim ukoliko nisu teme novinskih izveštaja.

Odluka se sprovodi pozivanjem na zakonsku odredbu iz 1992. godine, prema kojoj i upotreba ovih servisa na internetu predstavlja reklamu. Portparol francuske regulatorne agencije, Kristin Keli, objasnila je da se pominjanjem naziva društvenih mreža, ovim kompanijama koje su vredne više milijardi dolara, daje prednost u odnosu na slične servise koji se bore za svoje mesto na internetu.

stop facebook and twitter“Pominjanje ovih mreža predstavlja narušavanje konkurencije. Ako dozvolimo pominjanje Twittera i Facebooka u etru, to bi otvorilo Pandorinu kutiju, i onda bi nam se javile ostale društvene mreže i pitale nas: A zašto ne i mi?”, naglasila je vladina službenica Kristin Keli.

Međutim, poznati francuski bloger, Metju Frejzer, ovu zabranu objašnjava tradicionalnim francuskim protekcionizmom kada je u pitanju širenje američke kulture.

“Facebook i Twitter su američke društvene mreže i one u Francuskoj predstavljaju simbol anglo-saksonske dominacije i provociraju ukorenjeni animozitet u francuskoj psihi u odnosu na anglo-saksonsku kulturu.”

U Francuskoj je još 2003. godine u komunikaciji između državnih institucija zabranjena upotreba reči “e-mail”.

(b92)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.