balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

82-godišnji Kinez hoće da upiše fakultet
(08.06.2011.)

Uprkos neuspehu na deset uzastopnih prijemnih ispita, jedan 82-godišnji Kinez i ove godine pokušaće ponovo da se upiše na fakultet.

Velika težnja za obrazovanjem nikada ga nije napustila i posle mnogih kikseva veruje u, ne treću, već 11. sreću.

Vang Ksja, 82-godišnjak iz Nankinga na istoku Kine, odlučio je da ostvari svoje snove i ipak upiše fakultet.

Iako najstariji među potencijalnim studentima Vang je priznao da ni ovoga puta neće odustati ako ne položi prijemni ispit.

kinez hoce na fakultetZa odluku da se u poznim godinama vrati studijama zaslužna je Vangova neprestana težnja da i posle svega nastavi obrazovanje. Kao mlad loša porodična finansijska situacija ga je primorala da odustane od školovanja za višeg medicinskog tehničara te se zaposlio u jednoj klinici, ali nikada nije prestao da mašta o nastavku obrazovanja.

Prvi put je polagao prijemni ispit za Nacionalni koledž 2001. godine, baš onda kada je starosna granica za studente od 25 godina bila ukinuta.

I tada je bio najstariji u konkurenciji sa svoje 72 godine. Budući da nije ostvario zavidne rezultate na testu, Vang nije prestajao da do sada, uporno iz godine u godinu, pokušava da položi prijemni ispit.

Uprkos ne baš sjajnim rezultatima, 2002. godine dozvoljeno mu je da sluša predavanja na Medicinskom fakultetu u Nankingu ali nikako nije mogao da dobije status studenta.

 

Uporni 82-godišnjak nije prestao da veruje u uspeh i čvrsto je rešen da pokuša da se upiše na fakultet i ove godine.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.