balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najveća škrtica milioner na svetu
(08.06.2011.)

Ed Vedbuš (78) vozi razdrndani “linkoln” iz 1992. godine, žena mu priprema sendviče za ručak, a krov kuće u kojoj stanuje pun je rupa.

Ko bi pomislio, ali reč je o jednom od najbogatijih muškaraca u Sjedinjenim Državama i verovatno jednom od najvećih škrtica na svetu.

najveca skrtica milionerVedbuš je vlasnik investicione kompanije Vedbuš u Los Anđelesu osnovane 1955. godine, koja upravlja bogatstvom klijenata u iznosu od 15 milijardi dolara. U dvadesetospratnoj zgradi, koja se nalazi u njegovom vlasništvu, zaposleno je 1.000 ljudi. Vedbušovo privatno bogatstvo procenjuje se na najmanje 150 miliona dolara, ali on nema običaj da troši novac - stav koji njegovi klijenti i te kako cene jer smatraju da je njihov novac siguran kod njega. On ne pravi dugove, a ulaže samo novac koji zaista ima u rukama.


Uprkos bogatstvu, Vedbuš ne želi da rasipa novac na majstore. Zbog toga se s vremena na vreme sam popenje na krov svoje kuće da bi ciradom zatvorio rupe.

Komšije iz otmene četvrti u kojoj se nalazi njegova oronula kuća su ga prijavile jer smatraju da “ruševina” u kojoj živi kvari ugled njihovog kraja. Nakon provere na licu mesta, grad Los Anđeles je podneo tužbu protiv njega.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.