balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EU pokreće istragu protiv Fejsbuka
09.06.2011.

Uvođenje nove funkcije na Fejsbuku, zasnovane na tehnologiji prepoznavanja lica, predmet je istrage koju će sprovesti Evropska unija.

Naime, iz Fejsbuka su novu funkciju, koja omogućava prepoznavanje lica sa postavljenih fotografija i sugerisanje imena onih koji se na njima nalaze, podrazumevamo omogućila svim korisnicima. Ukoliko korisnici ne žele da se njihovo ime pojavi kao ponuđeno, moraju sami da isključe tu opciju.

faceKako nije bilo nikakve posebne najave da je funkcija omogućena globalno, pre par meseci je bila dostupna isključivo korisnicima u Americi, pa većina korisnika nije ni znala da je ona dostupna, različite grupe i kompanije koje se jave zaštitom privatnosti osudile su ovaj postupak Fejsbuka.

Osuda je stigla i od strane Evropske unije. Žerard Lomel, iz Radne grupe za zaštitu podataka koja okuplja članove iz 27 država članica Evropske unije, rekao je da će se sprovesti istraga kako bi se utvrdilo moguće kršenje zakona.

"Označavanje ljudi na fotografijama mora biti zasnovano isključivo na njihovom pristanku i ne sme biti podrazumevano aktivirano", rekao je Lomel, naglašavajući da to donosi mnogobrojne rizike za korisnike.

(B92)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.