balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostaćemo bez slobodnih IP adresa
10.06.2011.

Zamislite svet u kom više nema IP adresa. Na ovaj problem stručnjaci su računali celu deceniju.

Sada milijarde IP adresa znače samo jedno – teorijski problem postao je stvarna pretnja. Divovi interneta, Gugl, Jahu, Fejsbuk ujedinili su se u nalaženju rešenja ovog problema…

Šta je IP adresa

IP adresa (ili IP broj) je jedinstveni broj račuraa koji odaje vašu lokaciju. IP adresa je brojčana (na primer 173.15.543.1) iako je u svojoj osnovi IP binarni kod. U dekadnim jedinicama zapisuje se zbog lakšeg pamćenja adrese.

adresaBrojeva jednostavno – premalo

Novonastali problem sličan je onom iz prošlosti telefona – sve manja mogućnost kombinacija jedinstvenih brojeva za korisnike.

Rešenje problema IP zagušenja u teoriji je jednostavno (povećati količinu brojeva koji se kombinuju u jedinstveni IP broj). U praksi, koordinacija ovakvog poduhvata izrazito je kopleksan i komplikovan posao.

Internet je globalan i nema radno vreme.“Najveći eksperiment u istoriji interneta”

IPv4 (Internet protocol version 4) gotovo je potrošen. IPv6 sa novim rasponom brojeva otvara mogućnost ogromnog, gotovo beskonačnog broja adresa. Rešenje, teorijski dakle postoji. A da li će pokušaj uspeti,ostaje nam da vidimo.

(Profitiraj.hr)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.