balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majkrosoft mora da plati kaznu od 290 miliona dolara
11.06.2011.

Softverski gigant "Majkrosoft" mora da plati rekordnih 290 miliona dolara za kršenje patentnih prava male kanadske sofverske firme "i4i", jer je Vrhovni sud u Vašingtonu danas odbio žalbu američke kompanije na tu odluku.

Firma "i4i" je tužila "Majkrosoft" 2007. godina da je nezakonito koristio njen patent za softver za obradu teksta u svom tekst editoru "vord". Federalna porota je zatim priznala firmi "i4i" odštetu od 290 miliona dolara.

majkrosoft"Majkrosoft" je to rešenje prvo pokušao da obori na apelacionom sudu, koji je, međutim, potvrdio odštetu. Sofverski gigant koji je, doduše, sporni element odstranio iz svog tekst editora, žalio se Vrhovnom sudu i tražio novi proces.

Vrhovni sud je jednoglasno podržao rešenje apelacionog suda, preneo je Rojters.

"Majkrosof" sada vodi veliki spor sa Evropskom unijom. Prošlog meseca firma se na apelacionom sudskom procesu borila protiv kazne od 899 miliona evra, koju joj je 2008. odrezala Evropska komisija. Očekuje se da će sud o tom predmetu odlučiti za šest meseci do godinu dana.

Čist profit kompanije "Majkrosoft", koja je najveći svetski proizvođač softvera, u trećem fiskalnom tromesečju završenom u martu, porastao je za trećinu, na 5,2 milijardi dolara.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.