balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na japanskoj obali pronađeno preko 12 miliona dolara
15.06.2011.

Japanska policija i snage civilne zaštite, koji raščišćavaju ruševine posle razornog zemljotresa a zatim i cunamija, u protekla tri meseca posle ovih prirodnih katastrofa od 11. marta, pronašli su u priobalnom pojasu 970 miliona jena, odnosno više od 12 miliona dolara, saopštila je televizija NHK.

Znatan deo tog novca nalazio se u kućnim sefovima, što je olakšalo potragu za vlasnicima sredstava. Ljudi često u sefovima čuvaju i važna dokumenta, pre svega ona koja potvrđuje vlasništvo nad nekom nekretninom, kućom, stanom ili automobilom.

Bez obzira na visok stepen tehnološkog razvoja Zemlje izlazećeg sunca, mnogi njeni žitelji, naročito stari, po navici čuvaju novac “u slamarici”, a ne u banci.

Do sada je pronađeno preko 85 odsto vlasnika para. Televizija je prikalzala kako policajci, u prostoriji nalik na fiskulturnu salu, razvrstavaju novac na ogromnim listovima papira i pažljivo ispravljaju svaku novčanicu.

(BlicOnline)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.