balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nestle kupuje Centroproizvod
18.06.2011.

Kompanija Nestle objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju poslovanja Centroproizvoda, jednog od vodećih proizvođača hrane u Srbiji.

Nestle kupuje Centroproizvodov asortiman za kulinarstvo (začini i arome, praškasti proizvodi, supe i prelivi), proizvodnju napitaka (napici od čokolade i čajevi) i konditorskih proizvoda (namazi i čokoladne štanglice).

Očekuje se da vrednost prodaja tih proizvoda u 2011. godini bude oko 2,5 milijarde dinara.

Uslovi transakcije nisu saopšteni a napominje se da transakcija uključuje Centroproizvodovu fabriku u Surčinu.

Predsednik Upravnog odbora Nestle Adriatika Marko Travalja istakao je da je ta kupovina strateški potez kojim Nestle jača u regionu.

"Portfolio Centroproizvoda je veoma sličan našem, a lokalna proizvodnja u surčinskom postrojenju sa svojim mogućnostima za distribuciju predstavlja veliku vrednost za nas", rekao je Travalja.

Nestle u Srbiji ima oko 500 ljudi i upravlja fabrikom u Staroj Pazovi.

Početkom godine spekulisalo se da su za Centroproizvod koji ima robnu marku C, zainteresovane međunarodne grupe Nestle i Dr Etker (Dr.Oetker) i tada je vrednost transakcije procenjivana na 90 miliona evra.

(Beta,Glas javnosti)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.