balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 1. jula moguća prenosivost mobilnog broja
20.06.2011.

Sva tri domaća mobilna operatera, Telekom Srbije, Vip mobajl (Mobile) i Telenor, omogućiće od 1. jula korisnicima prenošenje telefonskog broja, rečeno je agenciji Beta u tim kompanijama.

Usluga prenosivosti mobilnih brojeva u Srbiji počeće da funkcioniše posle nekoliko odlaganja, a pravilnikom Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) bilo je predvidjeno da počne 1. januara 2011. godine.

U Srbiji rade tri operatera mobilne telefonije - Telekom Srbije, Telenor i Vip mobajl, koji zajedno imaju oko 10 miliona izdatih brojeva.

Kako ističu u Telekomu Srbije, MTS je u potpunosti spreman za prenosivost brojeva i 1. jul dočekuje sa "željom da opravda poverenje višegodisnjih korisnika, ali i da otvori vrata i bude atraktivan i za potencijalne nove korisnike".

U Telekomu navode da će za prenos broja u mts mrežu, odnosno uslugu prenosa broja, korisnik morati da izdvoji "svega jedan dinar sa PDV-om", uz napomenu da je u cenu je uračunato izdavanje SIM kartice.

Kako ističu u Vipu, prenosivost broja mobilnog telefona donosi korisnicima bolji kvalitet usluge i pravi je pokretač konkurentnosti na svim tržištima na kojima se uvede.

(Beta)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.