balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobing preko interneta - sajbermobing
(22.06.2011.)

Sajbermobing, koji je relativno nov fenomen, sve je pristuniji u "onlajn svakodnevici". Radio "Dojče vele" prenosi da internet korisnicima u Nemačkoj sve češće prete anonimusi, neretko pretnje preko neta postaju realnost.

Poslednja istraživanja pokazuju da se samo u nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfailja svaki treći adolescent suočava sa sajbermobingom.

Pedagog Karmen Trenc, koja se već dugo bavi problemom mobinga među decom i mladima, tvrdi da je to ozbiljan problem koji nije prisutan samo na internetu.

mobing preko internetaOna tvrdi da oko 80 odsto žrtava mobing doživljava i u stvarnom životu, a napadač se ne krije uvek iza lažnog identiteta na svetskoj globalnoj mreži.

Razlika između mobinga na internetu i u stvarnosti postoji i Trenc kaže da to znači da više ne postoji nikakva zaštitna zona.

"Ako ste imali problema sa mobingom u školi, ranije ste mogli reći: pa dobro, barem kod kuće imam svoj mir. Međutim, sada to maltretiranje zalazi u privatnu sferu i sve se odvija veoma brzo", kaže Terenc.

Trenc smatra da je internet svemu tome dao drugačiju dinamiku, a mogućnost anonimnog mobinga svakako olakšava pribegavanje maltretiranju preko interneta.

(Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.