balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko ima više milionera Evropa ili Azija?
24.06.2011.

Azija je u 2010. prvi put imala veći broj milionera nego Evropa i brzo se približava prvoplasiranoj Severnoj Americi, pokazuje najnoviji World Wealth Report.

U godišnjem izveštaju kojeg su objavili odeljenje američke banke "Merrill Lynch" za upravljanje imovinom i konsultantska firma Capgemini navodi da je u azijsko-pacifičkom regionu 2010. živelo 3,3 miliona ljudi sa bogatstvom većim od jednog miliona dolara, ne računajući vrednost njihovih domova.

To je oko 10 % više nego prethodne godine.

Azija je tako zahvaljujući brzom privrednom rastu u zemljama na najmnogoljudijem kontinentu premašila Evropu, u kojoj je broj milionera prošle godine porastao za 6 % na 3,1 milion, dok je na prvom mestu i dalje Severna Amerika sa 3,4 miliona bogataša ili 8,6 odsto više nego 2009.

"Potpuno je zamislivo da će Azija u bliskoj budućnosti premašiti Severnu Ameriku po broju milionera. Biću iznenađen ako do toga ne dođe veoma skoro", izjavio je direktor odeljenja "Merrill Lynch"-a Wilson So.

Od ukupno 10,9 miliona bogataša u svetu, više od polovine njih živi u Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu i Nemačkoj zajedno, a na četvrtom mestu je Kina sa 535.000 milionera ili 58.000 više nego 2009.

Australija se pomerila jedno mesto naviše i došla na devetu poziciju, izguravši sa te pozicije Italiju.

Dok je Azija 2010. prvi put premašila Evropu po broju milionera, to je već druga godina zaredom da je njihovo ukupno bogatstvo veće od obima bogatstva evropske elite, pokazao je izveštaj.

(SEEbiz, Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.