balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Test za novi "mini"
24.06.2011.

Poznata automobilska trka izdržljivosti “24 časa Nirburgringa”, koja startuje danas, prvi put u istoriji biće i događaj na kojem će se desiti svojevrsna svetska premijera novog modela.

„Mini“ je odlučio da se danas nađe među učesnicima automobilske trke izdržljivosti “24 časa Nirburgringa”, a na stazi će se pojaviti specijalno pripremljeni primerak apsolutnog noviteta u gami - modela “mini kupe”, koji se još nije u punom sjaju predstavio ni na jednom salonu automobila!

Specijalno pripremljeni dvosed naći će se tako među trkačkim “aždajama”, čistokrvnim trkačkim automobilima i preskupim superautomobilima, a za njegov nastup tradicionalno je, kada je u pitanju „mini“, zaduženo “Džon Kuper vorks” odeljenje.

Pod poklopcem motora specijalno “tjunirane” verzije nalazi se 1,6-litarski turbo benzinac koji razvija 250 konjskih snaga, uz obrtni moment od 330 njutnmetara. Pretpostavlja se da će “mini kupe” na trci izdržljivosti na čuvenom “Severnom krugu” biti u stanju da razvije maksimalnu brzinu do 240 kilometara na čas.

Ostale prepravke uključuju i tvrdo sportsko ogibljenje sa podesivim amortizerima, podesivi zadnji stabilizator, spartanski sportski enterijer i, naravno, rol-bar.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.