balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haker od 19 godina srišio sajt CIA!
25.06.2011.

Devetnaestogodišnji Rajan Kliri iz Engleske kreirao je kompjuterski virus kojim je sa tuđih računara zagušio internet sajtove američkih obaveštajnih agencija. Ceo poduhvat izveo je iz svoje sobe, a sada mu preti zatvorska kazna od 10 godina.

Britanska policija uhvatila je Rajana Klirija (19) iz Eseksa kao glavnog organizatora nedavnih kompjuterskih napada na internet stranice CIA, američkog Senata i agencije za suzbijanje organizirovanog kriminala (SOCA).

haker od 19 godina srusio sajt CIAKliri je napade izvodio uz pomoć stotine računara širom sveta čiji vlasnici nisu bili svesni da su pomogli u rušenju nekih od najzaštićenijih internet stranica na mreži. Britanski tinejdžer je napravio kompjuterski virus kojim je, putem imejla, "zarazio" veliki broj računara širom sveta.

Zaraženi kompjuteri su, u određenom trenutku i bez znanja njihovih pravih vlasnika, počeli da šalju ogroman broj elektronskih upitnika na stranice američkih obaveštajnih agencija i tako zagušili njihov rad. U ovim napadima nisu kompromitovani zaštićeni podaci, nego je "samo" narušena funkcionalnost sistema, ali SAD već traži Klirijevo izručenje.

Ako Velika Britanija izruči ovog tinejdžera, njemu preti mu kazna od 10 godina zatvora. U svakom slučaju, Kliri nije običan tinejdžer, nego dečak koji pune četiri godine nije izašao iz svog doma.

Njegove hakerske kolege su najavile osvetu "onima koji su Klirija izdali".

Pokušao samoubistvo
- Moj sin boluje od agorafobije, boji se otvorenih prostora i neobičnih situacija. Njegov je strah toliko veliki da ni sa nama ne komunicira, hranu mu ostavljam ispred vrata njegove sobe - rekla je hakerova majka za britanski "Tajms". Kako tvrdi njegova porodica, dečak je "živeo u svom svetu", govorio jezikom koji se potpuno oslanjao na kompjuteraške fraze, a u prošlosti je imao i suicidalne sklonosti.

- Već je sa deset godina pokušao da se ubije. Našli smo ga obešenog o kaiš nakon što smo ga poslali u sobu jer se nije dobro ponašao - kaže njegova majka.

(net.hr)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.