balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako bez radnog iskustva?
27.06.2011.

Nedostatak radnog iskustva veliki je problem svih mladih ljudi koji su u potrazi za poslom.

Ukoliko nemate radno iskustvo, onda bi verovatno trebalo da znate kakav je tačno osećaj kada se vrtite u začaranom krugu: poslodavci vas odbijaju zato što nemate dovoljno iskustva ili zato što ga uopšte nemate, a kako uopšte da steknete praktično iskustvo kada niko ne želi da vas zaposli? Postoji li rešenje i za ovakve probleme?

kako bez radnog iskustvaZa početak, ne morate odmah da "pucate" na stalno zaposlenje. Dragoceno iskustvo možete da steknete i kao honorarni saradnik. A ukoliko se dokažete u svojoj struci, vrata će vam se ubrzo svuda širom otvarati, i to bez kucanja! Tako se počinje s odmotavanjem čarobnog klupka. Možda mislite da za radno mesto na koje ste konkurisali nije važno to što ste svojevremeno pohađali kurs stranih jezika, muzičku školu ili trenirali neki sport... Grešite, jer to mnogo govori o vama. Nemojte se iznenaditi ako neka od tih činjenica bude presudna da vas poslodavac primi u radni odnos. Zato, pre nego što odete na razgovor, iskopajte iz svog života baš svaku sitnicu zbog koje biste mogli da budete ponosni na sebe.

eoma je važno da ostavite dobar utisak na poslodavca, čak i ako vam njegov izraz lica govori da ste uzalud došli. Imajte na umu da ste u toku razgovora za posao sve vreme na testu, "pod lupom" je i vaše oblačenje, ali i karakter, ponašanje, maniri... Možda vas poslodavac provocira da bi video koliko vam je stalo do tog radnog mesta. Kada je reč o poslodavcima, s njima se jednostavno nikada ne zna...

Činjenica je da gotovo uvek možete da nađete posao u preduzeću u kojem ne cvetaju ruže. Istina, uslovi neće biti naročito povoljni, zarada je verovatno mala ili nikakva, ali ćete zato steći potrebno iskustvo, koje će vam omogućiti da napredujete u karijeri i nađete bolje radno mesto.

(Krstarica)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.