balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beko prodaje svu imovinu u Srbiji
28.06.2011.

Jedan od najbogatijih domaćih privrednika, Milan Beko, odlučio je da u roku od tri meseca proda vlasništvo u svim svojim firmama u Srbiji. "Luka Beograd" je već na prodaju.

Milan Beko, jedan od najbogatijih domaćih biznismena, odlučio je da proda vlasništvo u svojim firmama u Srbiji i u roku od tri meseca potpuno se povuče iz poslovanja u zemlji, saznaje Pres

Beko je poslednjih nekoliko meseci ušao u žestoku raspravu sa vrhom države o načinu poslovanja i, po tvrdnjama ljudi iz njegove najbliže okoline, zaključio je da mu je najbolje da stavi tačku na sve dosadašnje „okršaje" i napusti Srbiju.

beko prodaje svu imovinu u srbijiLuka na prodaju

- Firme koje ima u Srbiji Milan Beko će prodati i u najkraćem mogućem roku napustiće domaću privredu - navodi izvor Presa.

Ključni problem oko kojeg se Beko već duže vreme spori sa državom svakako je privatizacije „Luke Beograd", čije je vlasnik.

Razrešenje ovog problema možda je na vidiku, jer je preksinoć gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao da je gradska vlast spremna da od Beka otkupi vlasništvo nad „Lukom" po ceni po kojoj je privatizovana, što je oko 40 miliona evra.

Beko je odmah potvrdno odgovorio na tu ponudu, ali je saopštio da pristaje da gradu proda svoje akcije u „Luci" samo uz kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje.

Beko je u jučerašnjem saopštenju naveo i da se obratio međunarodnoj revizorskoj firmi KPMG radi utvrđivanja cene.

- Grad će dobiti preduzeće sa 200 hektara zemljišta i razrađenom razvojnom strategijom na bazi projekta arhitekte Libeskinda „Grad na vodi".
Ne postoji pojedinac koji može da odoli napadu države i u tome nisam izuzetak. Utoliko više želim da se tehnika kupovine akcija obavi u što kraćem roku - naveo je Beko.

Sukob Milana Beka, koji je vlasnik i kompanije „Novosti", sa državom ne vodi se samo oko „Luke Beograd", već su „prozivke" pljuštale i po mnogim drugim pitanjima. Tako je krajem prošle godine predsednik Boris Tadić rekao da je nepravedno što u Srbiji postoje „nepristojno bogati ljudi".

Javnost je procenila da je Tadić tu prvenstveno mislio na Beka, na šta je ovaj privrednik preko medija poručio da „ne smatra da je nepristojan, a da je bogatstvo relativna stvar". On je naglasio i da su tajkuni zapravo najveći deo bogatstva stekli posle 5. oktobra 2000. godine.

- Ako smo uopšte nečiji tajkuni, pre smo Đinđićevi, Koštuničini i Tadićevi nego Miloševićevi - ocenio je Beko.

(Press)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.