balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerika hoce da unisti Google
28.06.2011.

Američka vlada je pokrenula istragu kompanije Google, tačnije navoda da njihov internetski pretraživač koristi svoju dominantnu poziciju za promovisanje vlastitih... 

amerika hoće da unisti googleAmerička vlada je pokrenula istragu kompanije Google, tačnije navoda da njihov internetski pretraživač koristi svoju dominantnu poziciju za promovisanje vlastitih proizvoda, blokirajući pritom konkurente. Google kontroliše više od 65% tržišta pretraživanja na internetu u svetu i zarađuje većinu svog prihoda – milijarde dolara – kroz oglašavanje vezano za pretraživanje.

Savezna komisija za trgovinu kaže da želi da ustanovi koristi li Google svoju dominaciju u pretragama weba ne samo u cilju zarade od oglašavanja, nego i da usmeri korisnike ka svojoj rastućoj mreži usluga. Ova istraga ista je kao i ona koju je pokrenula Evropska unija prošle godine. Odvojeno od toga, i američka savezna država Teksas zagleda u način poslovanja Googlea. Direktori Googlea kažu da ne veruju da čine išta loše, niti da krše zakone protiv trustova.

(personalmag.rs)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.