balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Majkrosoft" softveri za naučnike
29.06.2011.

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i potpredsednik korporacije "Majkrosoft" Alen Krozije potpisali su danas ugovor o saradnji i nabavci softverskih licenci za naučnu zajednicu Srbije.

Đelić je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije precizirao da on označava da će svi naučnici koji učestvuju u programima koje finansira Republika Srbije u naredne četiri godine raditi na legalnom softveru.

majkrosoft softveri za naucnike"Postignut je odličan sporazum sa Majkrosoftom. Dobili smo značajan popust, a istovremeno i kompanija Majkrosoft zna da će svih naših 11.000 naučnika raditi na legalnom softveru ove velike tehnološke kompanije" rekao je Đelić.

On je kazao da je deo Ugovora kupovina legalnog softvera u vrednosti od 755.000 dolara i da je dobijen veliki "diskont" na tu kupovinu.

Potpredsednik vlade je rekao i da je izražena namera da se na bazi obostrane saradnje ide i korak dalje i najavio mogućnost da se na jesen u Sijetlu potpiše sporazum o otvaranju inovacionog centra "Majkrosofta" u Srbiji u kojem bi se demonstrirali i pripremali neki od najnaprednijih proizvoda i usluga te kompanije.

On je najavio da će Srbija u narednim godinama uložiti značajna sredstva u razvoj informacionih tehnologija ali i poručio da će napredovati u zaštiti intelektualne svojine.

Đelić je rekao da je deo softvera koji se upotrebljava u Srbiji nelegalan, upozorio da je to kriminal i poručio da će se i dalje raditi na suzbijanju nelegalne upotrebe tuđeg znanja, vrednosti i svojine.

Potpredsednik Majkrosofta Krozije je istakao da je ovim ugovorom omogućeno naučnicima da iskoriste prave moći softvera naglašavajući da je suština rada te kompanije upravo ta da se ljudi koriste inovacijama.

On je naglasio i da u Majkrosoftu očekuju da će ovaj ugovor još više ojačati već postojeće međusobne čvrste veze i dodao da će ovakvo partnerstvo pomoći ciljevima Majkrosofta u Srbiji ali i na globalnom nivou.

(rtv.rs, Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.