balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koreanci zatvorili fakultet i poslali studente da obradjuju zemlju
30.06.2011.

Severnokorejske vlasti odlučile su da na deset meseci zatvore sve fakultete, a studenti će umesto na predavanja, ići u fabrike i na polja da bi pomogli radnicima i seljacima da zemlju što brže izvuku iz ekonomske krize, objavio je "Dejli Telegraf".

koreanci zatvorili fakultetet i posloli studente da obradjuju zemljuPozivajući se na izvore iz Juže Koreje, britanski list navodi da će fakulteti biti zatvoreni do aprila naredne godine. Svi studenti moraju da se odazovu pozivu državnog rukovodstva, a izuzetak su samo oni koji treba da diplomiraju u narednih nekoliko meseci i strani studenti.

Analitičari veruju da je razlog za zatvaranje fakulteta strah državnog vrha da bi moglo da dođe do studentske pobune. "Državno rukovodstvo ne želi da se u Severnoj Koreji ponovi 'jasmin revolucija' iz nekih afričkih zemalja i plaši se da bi studenti mogli da organizuju pobunu protiv vlasti", rekao je profesor tokijskog univerziteta i autor više knjiga o liderima Severne Koreje Tošimicu Šigemura.

(Fonet )

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.