balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proglašen pobednik takmičenja Imagine Cup
01.05.2011.

EKIPA 4K-JOIN, sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, pobednik je osmog studentskog takmičenja Imagine Cup. Njihov projekat HAUS osvojio je sve tri ovogodišnje nagrade: nagradu u kategoriji Dizajn softvera, nagradu Telekom Mobile Awards i nagradu publike.

Projekat HAUS odnosi se na uštedu električne energije a zasnovan je na upotrebi interneta i platforme Windows Phone 7. Takmičenje Imagine Cup organizuje kompanija Microsoft, uz podršku kompanije Telekom Srbija, Ministarstva omladine i sporta i Rektorata Univerziteta u Beogradu. Pobednici kategorije „Dizajn softvera“ predstavljaće Srbiju na svetskom finalu u julu u Njujorku.

Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja stotine hiljada studenata širom sveta. Odgovarajući na temu takmičenja „Zamislite svet u kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice“, studenti su nastojali da pomoću tehnologije reše neke od realnih životnih teškoća, kao što su borba protiv raznih bolesti, unapređenje obrazovanja itd.

logoStudenti su uložili puno truda, znanja i mašte da bi napravili projekte koji treba da doprinesu rešavanju važnih problema današnjice. U Microsoftu čvrsto verujemo da su upravo mladi oni u koje treba najviše da ulažemo, kao i da će ovi projekti biti deo naše budućnosti. Zato je naš zadatak da u njoj uzmemo udela sada“, izjavio je Vladan Živanović, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Imagine Cup u Srbiji privlači veliku pažnju studenata. Ove godine se više od 500 akademaca iz Srbije prijavilo da učestvuje u nekoj od pet kategorija: dizajn softvera, razvoj za specijalizovane uređaje, razvoj igara, digitalni mediji, razvoj za Windows Phone 7, kao i u dodatna četiri posebna izazova vezana za specifične tehnologije.

Takmičenje su ove godine podržali Ministarstvo za omladinu i sport Vlade Republike Srbije i Rektorat Univerziteta u Beogradu.

Svake godine projektni zadatak studenti rešavaju primenom Microsoftove tehnologije, a očekujemo da naši predstavnici nastave tradiciju uspeha koja ih prati na svetskom finalu. Glavni pokrovitelj takmičenja treću godinu zaredom je kompanija Telekom Srbija.

Finale najprestižnije kategorije Dizajn softvera održaće se u više od 70 zemalja sveta, da bi se na finalu u Njujorku odabrali svetski prvaci, učesnici svetskog finala za ostale kategorije biće odabrani preko interneta.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.