balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solarni punjač za Beograd
03.05.2011.

Posle Obrenovca i Brisela, javni solarni punjač mobilnih telefona dobiće i Beograd. Ako novac prikupljen na "Srbija openu" ne bude dovoljan za kupovinu punjača, "Telekom" će dotirati do potrebnog iznosa.

Odlične poteze na "Srbija openu" u Beogradu nisu napravili samo teniseri. Glavni sponzor turnira "Telekom Srbija", i ove godine, svaki odserviran as na singl mečevima, nagradio je sa po 10.000 dinara. Od prikupljenog novca, ovoga puta, kupiće se javni solarni punjač za mobilne telefone, izum beogradskih studenata.
solar
Izjave Kristine Nikolić, Milice Marković i Uroša Uljarevića:
Beograđani više neće morati da brinu ako im se baterija mobilnog telefona isprazni van kuće - posle Obrenovca i Brisela, javni solarni punjač mobilnih telefona dobiće i glavni grad. "Strouberi drvo" dobilo je prvog kupca, a studenti još jedno priznanje za svoj rad.

Kristina Nikolić iz "Strouberi tima" kaže da bi to trebalo da bude i pozitivan primer i poziv svim predstavnicima zainteresovanih kompanija iz privatnog ili javnog sektora da pomognu.

solar"Ulaganje u nova naučna dostignuća, izume i krajnje proizvode je dosta korisno", kaže Nikolićeva.
Ako novac prikupljen na turniru u Beogradu ne bude dovoljan za kupovinu punjača, "Telekom" će dotirati do potrebnog iznosa. Tako, kažu u toj kompaniji, daju vetar u leđa mladim ljudima da istražuju i doprinose razvoju modernih tehnologija u Srbiji.

"Na taj način mi smo želeli da nagradimo izuzetnost ovog tima mladih ljudi koji su kreiranjem ovakvog jednog inovativnog rešenja pokazali da, prvo poznaju moderne tehnologije, a onda i da kod njih postoji ta svest o održivom razvoju i očuvanju životne sredine", rekla je Milica Marković iz "Telekoma Srbija".
Studenti - izumitelji nadaju se da su svojim primerom ubedili mlade u Srbiji da je moguće razvijati ideje i graditi svoj uspeh.

"Ovo je prilika da se pokaže kako je naš rad prepoznat kao značajan i važan od strane briselskih institucija, našeg grada, tako sada i od kompanija i javnih preduzeća", kaže Uroš Uljarević iz "Strouberi tima".
Dok čekamo zvaničnu inforamciju o broju asova na ovogodišnjem "Srbija openu", podsećamo da je prošle godine odigrano 239 neodbranjivih servisa. Tada je prikupljen novac otišao za pomoć deci bez roditeljskog staranja.

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.