balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od venčanja Britaniji 620 mil. £
03.05.2011.

London -- Britanska ekonomija dobila je značajan podsticaj od 620 milliona funti od kraljevskog venčanja Princa Vilijama i Kejt Midlton.

Istovremeno, obožavaoci iz čitavog sveta potrošili su veliki novac na svadbene suvenire. Britanski turizam je takođe od venčanja dobio dodatni podsticaj.
Nil Sonders, konsalting direktor istraživača maloprodaje Verdikt, kaže da je „teško da se proceni korist koju je kraljevsko venčanje donelo trgovcima, ali mi verujemo da samo prodaja robe vezane za venčanje je bila vredna između 12 i 18 miliona dolara“.

svadba"Iako su se vremena promenila od poslednjeg velikog kraljevskog venčanja Princa Čarlsa i Lejdi Dajane, mnogi su ljudi i dalje bili spremni da kupe neku uspomenu ili suvenir i prodavci se potrudili da zarade ne tome, dodaje on.

Sonders naglašava i da je korist od venčanja mogla da bude mnogo veća, jer bi samo od prodaje proizvoda povezanih sa venčanjem moglo da se zaradi 26 miliona funti u Velikoj Britaniji.

On dodaje da je prodaja hrane i namirnica donela trgovcima oko360 miliona evra, jer„potrošači su kupuovali dodatne namirnice da proslave ovaj događaj, kao na primer šampanjac da nazdrave srećnom paru“.

„Putovanja i turizam doneli su još oko 216 miliona evra, pa je ukupno donelo čak 620 miliona funti britanskoj ekonomiji, kaže Sonders.

Iako to možda zvuči kao mnogo, dodaje on, treba imati na umu da je ovo događaj koji privlači pažnju ne samo Britanaca, već i najvećeg dela sveta.

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.