balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAD tuži Deutsche banku
04.05.2011.

"SAD i federalni tužilac na Menhetnu Pret Bharara pokreću postupak protiv Deutsche banke i njene hipotekarne filijale Mortgage IT, uz optužbu da su više puta lagale da bi učestvovale u Vladinim programima kredita s federalnim osiguranjem", izjavio je tužilac.

dojce"Kad su se uključile u taj program, nemarno su birale hipoteke koje su protiv pravila tog programa jer nisu znale da li zajmoprimci mogu da otplate kredite. Vlasti zato zahtevaju naknadu za gubitke federalnog osiguranja tih ugovora o kreditu, u iznosu trostruko većem od gubitka, i plaćanje kazne”, navodi se u saopštenju.

Zatraženi iznos dostiže stotine miliona dolara. Vlasti navode da je Federalna stambena agencija, najveći hipotekarni osiguravač sveta, koja zavisi od Vlade i pokriva oko trećine novih hipotekarnih stambenih kredita u SAD, već dala više od 386 miliona dolara za kompenzaciju neotplaćivanja kredita Mortgageu i Deutsche banci. Po tužbi, treba platiti još stotine miliona dolara.


Detsche banka je odgovorila da je tužba neosnovana i najavila žestoku odbranu.

Na Frankfurtskoj berzi deonice Deutsche banke juče su izgubile 2,14 odsto i pale na 43,25 dolara.

 

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.