balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW uvećao profit skoro četiri puta
05.05.2011.

Nemački proizvođač automobila BMW učetvorostručio je prodaju automobila u prvom kvartalu 2011. godine.

Grupa BMW zabeležila je neto profit od 1,2 milijarde evra, dok je profit u prva tri meseca minule godine bio je 324 miliona evra.

bmwUkupan prihod kompanije je porastao 29 odsto, na 16,04 milijarde evra. Rast je ostvaren zahvaljujući značajnom rastu prodaje na kineskom i američkom tržištu, ostvarivši tako rekordne rezultate.

BMW je saopštio da je prodaja u Kini u prvom tromesečju povećana za čak 72 odsto i prodato je ukupno 58.706 vozila. U istom periodu prodaja u SAD porasla je za 18 odsto, tako da je ukupno prodato 65.163 vozila.

Porast prodaje zabeležen je i u Evropi, gde je u prvom kvartalu prodato za 13 odsto više vozila BMW.

"Idemo ka rekordnoj prodaji od preko 1,5 milion vozila kao i novom rekordu po broju prodatih vozila za svaki od naših brendova - BMW, Mini i Rols Rojs pojedinačno", izjavio je predsedavajući grupe Norbert Rajthofer.

(MONDO)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.