balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Delta" prodala "Zaru" za 23 miliona evra
05.05.2011.

Nakon pet godina razvoja brendova "zara", "masimo duti", "pul end ber", "stradivarius", "berška" i "ojšo" "Delta sport" prodala je franšizu španskoj kompaniji "Inditeks" za 23 miliona evra, javljaju beogradski štampani mediji.

Goran Karić, generalni direktor "Delta sport grupe" kaže da je u svakom velikom franšiznom poslovanju praksa da posle određenog perioda primalac i davalac franšize razmatraju najbolju mogućnost i najbolji momenat za prodaju biznisa, odnosno preuzimanje poslovanja na određenom tržištu.

"Zaključili smo da je sada najbolji momenat za prodaju biznisa", kaže Karić za "Novosti".

zaraKarić naglašava da kompanija „Delta sport“ planira dovođenje i pozicioniranje novih brendova na tržištu zapadnog Balkana. Već je potpisan ugovor sa jednom od vodećih svetskih modnih kuća i prva prodavnica će uskoro biti otvorena u Beogradu. Karić ističe i da su pri kraju pregovori sa nekoliko brendova iz oblasti ugostiteljstva i zabave.
Prvu "Zaru" u Srbiji ova kompanija otvorila je 2005, a zatim su u tržnim centrima u Beogradu i Podgorici otvoreni i ostali brendovi "Inditeks" grupacije.

U Srbiji i Crnoj Gori do sada je otvoreno 19 prodavnica, a na poslovima vezanim za brendove „Inditeksa“ zaposleno je 600 radnika.

Od otvaranja "Zare", četiri prodavnice ove kuće u Srbiji posetilo je 50 miliona ljudi, usluženo je šest miliona kupaca, a prodato 10 miliona modnih artikala.

(MONDO)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.