balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otrovni fenol među studentima
06.05.2011.

Na Fizičkom fakultetu u Beogradu, juče oko 11.30 sati, pukla je boca iz koje se izlilo 25 litara hemijskog otpada u kojem je bio određeni procenat toksičnog fenola. Zgrada odmah evakuisana, a naknadno se ispostavilo da je izlivena količina fenola bezopasna za čoveka

Na Fizičkom fakultetu u Beogradu, juče oko 11.30 sati, pukla je boca iz koje se izlilo 25 litara hemijskog otpada u kojem je bio određeni procenat toksičnog fenola. Studenti su evakuisani, a povređenih nije bilo. Ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje utvrdile su da je izlivena količina fenola bezopasna za čoveka.

fenolSanja Kosanović Žugić, načelnica Uprave za vanredne situacije grada Beograda, kaže da je staklena boca pukla u podrumskim prostorijama, pored kafića.
- Nakon dobijene dojave u 11.38 sati naše ekipe izašle su na lice mesta. Utvrđeno je da je nakon čišćenja u podrumu razbijena staklena boca iz koje se izlilo oko 25 litara rastvora fenola. Određenom količinom natrijum hidroksida neutralisan je fenol - kaže Kosanović Žugić. Ekipe Zavoda za javno zdravlje izlazile su na teren kako bi se utvrdilo da li je izlivanje štetno po ljude.

Tragediju je sprečio domar Dragan Mirić, koji je prvi osetio neobičan miris i alrmirao nadležne ekipe.
- Pitao sam vlasnika kluba da nisu nešto prosuli, ali su rekli da nisu. Utvrđeno je, međutim, da su radnici čistili šut iz podruma, a nečijom nepažnjom razbijena je boca. Profesori hemije napravili su rastvor, koji sam potom prosuo po izlivenom fenolu. Ubrzo su stigle i vatrogasne ekipe - priča domar.

(Kurir)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.