balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za 4 milijarde dolara: Facebook u pregovorima o kupovini Skypea?
07.05.2011.

Dva prilično pouzdana izvora kažu da osnivač i CEO Facebooka Mark Zuckerberg pregovara sa Skypeom o kupovini te kompanije ili formiranju joint venturea, saopštio je Reuters.

face1Jedan od izvora rekao je da Facebook pregovara o kupovini Skypea po cijeni od 3 do 4 milijarde dolara. Drugi, pak, ističe da je od IPO Skype-a, odnosno od inicijalne javne ponude, koju je nedavno odgodio novi predsjednik Uprave Skype-a do druge polovice 2011., očekivano da se prikupi mnogo manje od tog iznosa - oko jedne milijarde dolara, piše Net.

Prema trećem izvori do kojeg je došao Reuters, Facebook neće kupiti Skype već će ove dvije kompanije formirati joint venture.


Skype i Facebook "poznaju" se već dugo jer su i prije sarađivali. U oktobru prošle godine, kada je Skype izdao verziju 5.0 softvera za Windowse, uključili su i funkciju koja korisnicima omogućava da nazovu svoje prijatelje preko Skype-a direktno iz Facebook newsfeedakoji se može pratiti i unutar Skype aplikacije.face3

Osim toga, Facebook nije jedini koji je zainteresovan za Skype. Jedan od izvora potvrdio je za Reuters da je i Google vodio preliminarne razgovore sa ovom kompanijom o formiranju joint venturea.

Kada je Mashable kontaktirao Skype na ovu temu, kao odgovor je dobio da "ne žele komentarisati glasine i špekulacije".

Uskoro ćemo saznati je li riječ o glasini ili o zaista velikoj vijesti za IT tržište.

(24sata.info)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.