balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od akcija "Telekoma" građanima po 70 evra
08.05.2011.

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković izjavio je da cena akcija Telekoma koje će dobiti građani sigurno ne može da bude ispod 50 evra i time potvrdio pretpostavke da bi građani od ovih deonica mogli da dobiju po oko 70 evra.

- Bilo bi realno očekivati da se cena formira na nivou od oko 60 evra, mada će vrednost akcija prvenstveno zavisiti od ponude i tražnje na berzi – rekao je Cvetković, i podsetio da će trgovina akcijama početi na leto.

akcijePrema ranijim najavama, nakon podele akcija Telekoma, treba očekivati i deonice Elektroprivrede Srbije (EPS), a zatim i "Jat ervejza”. Za sada još nije poznato kada će građani dobiti po 3.850 dinara od Akcionarskog fonda, što bi bio novac od već privatizovanih preduzeća.  

Prema ranijim najavama Agencije za privatizaciju, po sedam akcija Akcionarskog fonda, pojedinačne vrednosti 550 dinara, građanima je trebalo da bude podeljeno do kraja januara, ali je rok prolongiran iz tehničkih razloga.

Pravo na besplatne akcije ima 4,8 miliona građana Srbije koji su do sada dobili po 1.700 dinara od prodaje akcija Akcijskog fonda, kao i po pet akcija Naftne industrije Srbije (NIS) i po jednu akciju beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla”.

Početna cena jedne akcije NIS-a iznosila je 505 dinara, dok je početna cena akcija Aerodroma iznosila 600 dinara. Vrednost ovih deonica nije se mnogo menjala od početka njihovog trgovanja. Juče je akcija NIS-a vredela 519 dinara, a deonica Aerodroma 513 dinara.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.