balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagrade najboljim studentima
09.05.2011.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas će biti obeležen Dan univerziteta i petogodišnjica rada ove najmlađe visokoškolske ustanove u Srbiji. Tim povodom biće otvoreno pet novih laboratorija: za biologiju, hemiju, za matične ćelije, za energetsku efikasnost i audio i video tehnologije. Laboratorije su opremane jednim delom sredstvima Državnog univerziteta, a drugim iz međunarodnih obrazovnih projekata koje su finansirale austrijske organizacije Tempus i Wus. Iz USAID je stigao deo sredstava za laboratoriju za audio i video tehnologije.

payarNa današnjoj svečanoj sednici Saveta i Senata univerziteta, rektor Ćemal Dolićanin uručiće novčane nagrade najboljim studentima i priznanja institucijama koje su doprinele radu i razvoju ove visokoškolske ustanove. Za najbolje je proglašeno devet studenata, a univerzitetska priznanja dobiće dvadesetak institucija.

Državni univerzitet u Novom Pazaru osnovan je odlukom Vlade Srbije 2006. godine. Ima 10 departmana sa 20 studijskih programa na kojima studira oko 3.400 studenata iz Srbije i zemalja u okruženju. Petogodišnjicu rada ova ustanova dočekuje bez studentskog doma i restorana.

Biljana Dumić sa ovog univerziteta kaže da u toku ove godine, pored školske zgrade, počinje izgradnja multifunkcionalnog objekta u kojem će se nalaziti prostor za smeštaj studenata i profesora, studentski restoran, univerzitetska biblioteka i laboratorija za građevinske materijale.

(Danas.rs)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.