balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NBS dobija glavnog ekonomistu
10.05.2011.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić imenovaće Branka Uroševića, profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za glavnog ekonomistu centralne banke, saznaje Danas. Time će srpska centralna banka po prvi put uvesti ovo radno mesto, koje ima većina monetarnih regulatora u Evropi.

ekonUrošević je trenutno na funkciji savetnika guvernera u Kancelariji glavnog ekonomiste.

Urošević u NBS dolazi posle niza visokih funkcija koje je obavljao u privatnom finansijskom i akademskom sektoru u Srbiji i inostranstvu. Osim profesorskog rada na Ekonomskom fakultetu, ovaj stručnjak je predavao i finansijsku ekonomiju na Pompeu Fabra univerzitetu u Barseloni, a radio je i za čuvenu konsultantsku kuću Mekinsi, savetujući firme poput Amerikan ekspresa i Benk of Amerika. Kao menadžer radio je i za revizorsku kuću KPMG u Čikagu.

Zanimljivo je da Urošević nije studirao ekonomiju, već teorijsku fiziku i to na univerzitetu Lomonosov u Rusiji, a doktorat iz te oblasti stekao je na Braun univerzitetu u Sjedinjenim Državama. Tek posle toga upisao je i doktorske studije na Berkliju u Kaliforniji. Osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu.

(Danas.rs)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.