balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GM ulaže dve milijarde dolara
12.05.2011.

Najveći američki proizvođač kola "Dženeral motors" (GM) najavio je da će uložiti još dve milijarde dolara u domaće poslove. Time će se obezbediti ili sačuvati 4.000 radnih mesta, zahvaljujući sve većoj potražnji za novim modelima kompanije iz Detroita.

Ulažemo jer smo uvereni u dalji rast potražnje za našim vozilima i u stabilizaciju privrede“, kaže izvršni direktor GM-a Danijel Akerson, naglašavajući da će novac biti investiran u modernizaciju i povećanje proizvodnje u 17 pogona u osam američkih država.

gmProšle sedmice GM je objavio da je profit kompanije u prvom tromesečju više nego utrostručen u odnosu na isti period minule godine, na 3,15 milijardi dolara.

Uprava GM očekuje da je kompanija na putu oporavka posle finansijske podrške američke vlade od preko 50 milijardi dolara kojom je izbegnut bankrot i usvojen plan reorganizacije 2009 godine.

Prihod GM skočio je 15 procenata na 36,2 milijarde dolara u periodu januar-mart, sa 4,7 milijardi u istom periodu prošle godine. Operativni profit kompanije na poslovima u Severnoj Americi dostigao je 2,9 milijardi dolara, duplo više nego godinu pre.

(Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.