balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HR: Odobreno stvaranje Tesla banke
12.05.2011.

Savet Hrvatske narodne banke (HNB) je odobrio nastavak projekta „srpske“ Tesla banke u Hrvatskoj. Taj savet je dao saglasnost Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine za sticanje većinskog udela u temeljnom kapitalu A štedne banke malog preduzetništva.

Sticanje većinskog udela će se odvijati delom kupoprodajom sadašnjih redovnih akcija, a delom dokapitalizacijom te banke, saopšteno je iz poslovnog sistema Spectator u okviru kojeg se nalazi A štedna banka.

Uz već uloženih šest miliona kuna vojvođanski Fond sada će u A štednu banku, koja menja ime u Tesla banka, uložiti još desetak miliona kuna, čime će se omogućiti realizacija ambicioznih planova koje za ovu banku imaju njeni akcionari i članovi uprave.

teslaNastavkom dokapitalizacije, za koju za sada postoji interes desetak velikih kompanija i privrednika, temeljni kapital banke bi do 30. juna dostigao 40 miliona kuna (5,42 miliona evra), a do kraja godine još 60 miliona kuna (8,14 miliona evra), kako bi se dostigao minimum od sto miliona kuna kapitala, izjavio je predsednik uprave banke Zvonko Agičić.

Predstavnica sadašnjeg suvlasnika Tesla banke Tanja Radovčić kaže da je u Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine dobijen kvalitetan, institucionalni partner koji će uneti dodatne garancije u uspeh ovog komercijalnog poduhvata.

U saopštenju se podseća da je A štedna banka malog preduzetništva osnovana pre tri godine na inicijativu Nove ljubljanske banke.

Za osnivanje i budući rad banke vlada velik interes u javnosti, jer ju je deo medija nazvao "srpskom bankom" s obzirom da je to jedan od projekata Srpskog narodnog veća kao najvišeg organa srpske manjinske samouprave u Hrvatskoj.

(Beta, Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.