balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnevnica za berbu voća 1.200 dinara, traže 1.000 radnika dnevno
13.05.2011.

Berba voća uposliće najviše omladinaca ovog leta, a najvrednijima će omogućiti da zarade i do 36.000 dinara mesečno, pošto će se osam sati rada na plantažama plaćati 1.200 dinara, poručili su danas iz beogradskih omladinskih zadruga.

Najaktuelnija ponuda za srednjoškolce i studente je berba višanja u Vojvodini, gde se osam sati rada plaća 1.200 dinara, rekla je direktorka omladinske zadruge "Bulevar" Breda Milić, ističući da je na plantažama (koje se nalaze na oko 50 kilometara od Beograda) potrebno po 1.000 radnika svakog dana.
Berba višanja počinje 10. juna i trajaće mesec dana, a beračima će, osim dnevnica, koje će se isplaćivati na nedeljnom nivou, biti obezbedjen i prevoz do plantaža, dodala je Milić.
 
voceDa je berba voća posao koji će uposliti najviše mladih potvrdila je i Jelena Stefanović iz omladinske zadruge "Tragač" i dodala da mesta ima i za one koji ne vole rad u prirodi, na poslovima pakovanja i lepljenja deklaracija u hipermarketima, koji se plaćaju od 1.000 dinara po danu.

Večito aktuelni dnevni poslovi su utovari i istovari robe, čišćenje podruma i magacina, kao i selidbe, koji se plaćaju od 1.200 do 1.800 dinara dnevno, dok devojke uvek mogu da zarade džeparac kao promotreke na različitim projektima u Beogradu i Srbiji - dodala je Stefanović.

Omladincima su na duže preporučeni poslovi u picerijama, koje najčešće traže pomoćnike pica majstora ili raznosače i daju početnu platu od 25.000 dinara.

- Posao na "duže staze" i dobra zarada nudi se i omladincima koji dobro govore engleski jezik i to u kol centrima stranih kompanija, uz obećanu platu od 33.000 dinara za sedmočasovno radno vreme, pet radnih dana u nedelji - poručila je Milić.

Osim srednjoškolaca i studenta poslove preko omladinske zadruge mogu potražiti nezaposleni do 26 ili 30 godina, za koje su uglavnom otvoreni poslovi pakovanja.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.