balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beneton kupio Niteks za tri miliona evra
14.05.2011.

Italijanska modna kuća Beneton kupila je danas na licitaciji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu niški Niteks po početnoj ceni od 3.071.515 evra.

U ime kompanije Beneton, koja je bila jedini učesnik na licitaciji, ugovor o kupovi Niteksa potpisao je direktor Benetona Srbija Flavio Simoneti, koji nakon aukcije nije želeo da daje izjave.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona 31. januara ove godine potpisali su sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Niš.

Tada je saopšteno da Beneton planira da u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposli 2.700 ljudi, da će investirati 43,2 miliona evra, te da će država ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

Tadašnji ministar ekonomije Srbije Srbije Mlađan Dinkić je, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da očekuje da do kraja marta Beneton postane vlasnik imovine niškog Niteksa, gde je raskinut privatizacioni ugovor.

benetonPredstavnici Benetona su najavili da će u Niš dovesti i prateće dobavljače, tako da će pogoni Niteksa ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji.

Beneton je porodična kompanija osnovana 1965. godine i danas je jedna od najvećih grupacija iz oblasti modne tekstilne industrije, prisutna u 120 zemalja.

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja modne odeće kroz brendove "junajtid kolors of Beneton" (United Colors of Benetton), "sisli" (Sisley) i "plejlajf" (Playlife).

Beneton proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od oko 6.000 najsavremenijih butika.

U Niteksu trenutno radi 652 radnika, a prosečna plata je oko 17.000 dinara.

(Beta)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.