balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šarićevi milioni oprani uz pomoć Prve banke

14.05.2011.

Jovica Lončar (51) iz Pljevalja, izvršni direktor „Mat kompanija”, i Duško Šarić (33), osnivač tog preduzeća i mlađi brat Darka Šarića, sumnjiče se da su za odbeglog narko-bosa oprali više od 15 miliona evra, i to preko Prve banke i podgoričkog predstavništva jedne austrijske banke, kod kojih je njihova firma 2008. i 2009. godine imala povlašćeni status.

saricNaime, posle istrage o poslovanju kompanije Darka Šarića i njegovog mlađeg brata Duška, koja je trajala više od godinu dana, došlo se do dokaza da je u novembru 2008. godine ova firma oprala novac preko Prve banke. Istražnim organima sumnjiv je zalog koji je kompanija braće Šarić dala Prvoj banci za kredit od 5,3 miliona evra.

Iako je dat zalog, nema podataka da je kompanija uzela kredit, zbog čega se pretpostavlja da je novac zarađen od prodaje droge na taj način opran. Zanimljivo je i da je u to vreme Centralna banka Crne Gore ovoj banci zabranila da daje kredite, jer je bila nelikvidna i pred bankrotom, i oporavila se tek posle državne injekcije od 44 miliona evra.

Osumnjičeni Lončar je na saslušanju negirao da ima bilo kakve veze s krijumčarenjem i prodajom droge, kao i da je prao novac.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.