balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslodavci motivišu radnike na razne načine
16.05.2011.

Uprkos uslovima krize, u Srbiji posluju kompanije koje su svojim zaposlenima, pored redovnih plata i bonusa u okviru radnih prostorija, obezbedile sobe za rekreaciju, tuš-kabine, teretanu, vrtić za decu, restoran, kafe-bar.

Budući da je domaće tržište relativno malo, za većinu firmi se zna sve o (ne)postojanju ovih pratećih uslova koji, osim na profit, u dobroj meri utiču i na reputaciju na tržištu.

Pojedini poslodavci, zarad veće produktivnosti, pored redovne i solidne plate, na brojne načine pokušavaju da motivišu svoje zaposlene. Stručno usavršavanje, obuke, nagradna putovanja i bonusi samo su neki od načina. Neki poslodavci otišli su i korak dalje. Tako, na primer, roditelji zaposleni u kompaniji „Vip mobajl” svoju decu mogu da vode na posao jer ovaj operator ima svoj vrtić.

– Posebno smo vodili računa o zaposlenima koji su i roditelji. Oni imaju ili prilagodljivo radno vreme ili pomoć u staranju o deci. Otvoren je vrtić u sedištu kompanije tako da su mladi roditelji u velikoj meri rasterećeni brige o deci u toku radnog vremena – kaže Dragana Roter iz kompanije „Vip mobajl”. Zaposleni u VIP-u imaju i besplatnu rekreaciju, odlaze na zajednička druženja koja im organizuje firma, organizuje im se vakcinacija protiv sezonskog gripa. Pojedini poslodavci, zarad veće produktivnosti, pored redovne i solidne plate, na brojne načine pokušavaju da motivišu svoje zaposlene. Stručno usavršavanje, obuke, nagradna putovanja i bonusi samo su neki od načina. Neki poslodavci otišli su i korak dalje. Tako, na primer, roditelji zaposleni u kompaniji „Vip mobajl” svoju decu mogu da vode na posao jer ovaj operator ima svoj vrtić.

– Posebno smo vodili računa o zaposlenima koji su i roditelji. Oni imaju ili prilagodljivo radno vreme ili pomoć u staranju o deci. Otvoren je vrtić u sedištu kompanije tako da su mladi roditelji u velikoj meri rasterećeni brige o deci u toku radnog vremena – kaže Dragana Roter iz kompanije „Vip mobajl”. Zaposleni u VIP-u imaju i besplatnu rekreaciju, odlaze na zajednička druženja koja im organizuje firma, organizuje im se vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Nagrađivanje na mesečnom i kvartalnom nivou najuspešnijih pojedinca iz svih sektora u kompaniji se podrazumeva. Ipak, visinu nagradnih bonusa firme ne žele da otkriju.

poslodavciNovi radni uslovi uskoro očekuju i zaposlene u Banci Inteza. Kada bude završena nova upravna zgrada, zaposleni banke moći će da, u toku radnog vremena, šetaju parkom, a da pritom ne odlaze s posla.

– To će biti zelena odmorišta kao eko-oaze namenjene predahu. Plan je i da se u okviru banke otvori vrtić za decu zaposlenih, medicinski i trening centri i restoran. Sve to biće u našoj novoj, ekološkoj zgradi – najavljuju u menadžmentu ove banke.

Nemaju svi uslove da otvore vrtić, teretanu ili restoran u samoj kompaniji. Ali i za to su neki poslodavci našli rešenja. Prokredit banka je, tako, sklopila ugovore sa sportskim centrima, pa bankari mogu da koriste njihove sadržaje i rekreiraju se u bazenima i teretanama.

Pojedine firme beneficijesvoje zaposlene regulišu i kolektivnim ugovorima. Jedan takav nedavno su potpisali radnici Naftne industrije Srbije (NIS). Ugovorom je zagarantovana isplata godišnjih bonusa za sve zaposlene, povećane su naknade za trudničko bolovanje na 100 odsto, a finansijsku pomoć ubuduće će dobijati i oni koji su na dužem bolovanju.

Agencije koje najvećim kompanijama regrutuju nove kadrove trude se da, pored finansijskog aspekta, svojim zaposlenima maksimalno poboljšaju i kvalitet radnog mesta i okruženja. Ko ima sreće da može da bira između dve slične plate, odluku da radi u jednoj, a ne u drugoj firmi, neko će možda doneti baš zbog teretane.

– Ono što kandidati s kojima smo sarađivali uglavnom navode kao kriterijume prema kojima biraju poslodavce, pored plate, jesu bonusi, službeni auto, redovno slanje na obuke, tim bilding, službena putovanja u inostranstvo. Svima su veoma bitni međuljudski odnosi, poštovanje procedure rada i radno vreme, tj. postojanje jasne strukture i u smislu odgovornosti i u smislu napredovanja. Najvažnije je koliko kompanija ulaže u svoje zaposlene i koliko se vrednuje rad – objašnjava Dragan Simonović, menadžer za prodaju u agenciji „ADEČO”.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.