balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mekdonalds hoće bržu uslugu - mašine umesto ljudi
17.05.2011.

Lanac restorana “Mek donalds” modernizuje proizvodnju. Mašine zamenjuju ljude.

Deo blagajni u 7.000 restorana širom Evope trebalo bi da zamene terminali sa ekranima osetljivim na dodir, na kojima će korisnici sami naručivati i plaćati karticama, rekao je u razgovoru za "Fajnenšl tajms" predsednik "Mekdonalds Jurop" Stiv Isterbruk

"Naručivanje jela se nije promenilo 30 ili 40 godina", rekao je Isterbruk.

mekdonaldsOdluka o uvođenju terminala je deo plana koji bi trebalo da atmosferu u restoranu učini udobnijom i prijatnijom i da privuče korisnike. Firma je već u okviru tog programa počela modernizaciju proizvodnje, produžila radno vreme i ponudila nove menije, ukazao je FT.

Prema Isterbruku, promene će pojednostaviti život korisnicima i poboljšati efikasnost. Prosečno vreme transakcije po jednom gostu bi trebalo da se skrati za tri do četiri sekunde. Lanac restorana brze hrane "Mekdonalds" usluži dnevno u Evropi dva miliona korisnika.

Mnogo maloprodajnih i trgovinskih firmi u Evropi u poslednje vreme ima problema sa stagnacijom ili padom prometa. "Mek" je, međutim, u prvom tromesečju u Evropi iskazao godišnji rast prometa u objektima otvorenim najmanje godinu dana od 5,7 odsto. To je bio najviši rast od tri glavna regiona firme.

"Mekdonalds" zahvaljujući novoj tehnologiji dobija više informacija o navikama potrošača. Supermarketi i drugi maloprodajne firme imaju tekuće informacije o kupovnim navikama mušterija, koje dobijaju iz programa kartica vernosti, dodao je FT.

(biznisnovine)

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.