balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podravka kupuje Bambi i Alevu? Aleva demantuje.
17.05.2011.

Hrvatska kompanija Podravka priprema dve akvizicije u Srbiji na koje će potrošiti 100 miliona eura, piše Jutarnji list.

Koprivnička kompanija uskoro će poslati ponude za preuzimanje srpskog konditora Bambi, čiji je najpoznatij proizvod keks “plazma”, kao i vojvođanske Aleve, najpoznatije po istoimenoj začinskoj paprici. Mada je danas Aleva demantovala to, dodavsi da je rec o dezinformaciji.

podravkaIzvori govore da bi ukupna vrednost preuzimanja trebalo da iznosi oko 100 miliona evra, a Podravka kao načine prikupljanja potrebnog novca razmatra klasični kredit, izdavanje korporativnih obveznica i dokapitalizaciju.

Za koji god pristup se na kraju odluči, investitori smatraju da će sredstva za akvizicije bez problema prikupiti na domaćem, hrvatskom, tržištu.

Bambi, koje je prošle godine imao oko 75 miliona evra prometa i 5,5 miliona dobiti, trenutno je u vlasništvu investicionog fonda Salford, koji je najavio prodaju svih svojih kompanija u Srbiji.

Iz toga proizlazi da je Podravka za Alevu, čiji je asortiman sličan onom koprivničkog diva - proizvodi sušeno povrće, univerzalne dodatke jelima, začine, supe i pudinge, spremna platiti do 20 miliona evra.

(b92)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.