balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krajsler vraća 7,5 milijardi dolara

20.05.2011.

Američki Krajsler, koji se nalazi pod kontrolom Fijata, planira da 24. maja vrati oko 7,5 milijardi dolara kredita dobijenih od vlada SAD i Kanade.

Vraćanje novca dobijenog za izlazak iz bankrota 2009. godine će, kako se ističe, ojačati finansijsku poziciju autokompanije.

krajslerKrediti su dobijeni u okviru Krajslerovog plana oporavka nakon drastičnog pada prodaje kola u svetu u periodu finansijske krize pre dve godine, kada se kompanija nalazila na ivici kolapsa.

Krajsler će za vraćanje pozajmice koristiti 2,5 milijardi u hartijama od vrednosti koje će prodati investitorima, 2,5 milijardi bankarskih kredita i oko 1,3 milijarde dolara u kešu dobijenih od Fijata, tvrde izvori bliski kompanijama.

Američka auto-kuća će detalje o prodaji 3,5 milijardi obveznica objaviti u četvrtak, ali uprava Krajslera nije želela da komentariše anonimne izvore. U aprilu je kompanija najavila da će vladine pozajmice vratiti krajem juna.

Počektom ovog meseca Krajsler je prijavio neto prihod od 116 miliona dolara u prvom tromesečju ove godine. Kompanija, koja je izbegla bankrot pre manje od dve godine, nije objavila neto profit od 2006. godine.

(Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.