balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tastatura koja čita misli
21.05.2011.

Novi patent neće bukvalno čitati vaše misli, ali trebalo bi da skrati vreme koje je tastaturi potrebno da prepozna koje slovo želite da ukucate. Buduća „Eplova” tastatura imaće ugrađene male senzore osetljive na dodir, prenosi „Tajm”.

tastatura„Eplov” patent se oslanja na sistem uz čiju pomoć vazduh struji kako bi se stvorila taktilna povratna sprega za vaše prste pre nego što oni fizički dodirnu površinu bilo kojeg dugmeta na tastaturi.

Drugi način uključuje pneumatski sistem u kojem će se tasteri za slova pomerati u smeru u kojem su pritisnuti, smanjujući tako količinu energije potrebnu da bi se kucalo. Ako se pitate šta će „Eplu” takva tastatura, pretpostavlja se da bi patent mogao da pomogne pri smanjivanju površine namenjene unosu podataka na malim uređajima bez gubitka preciznosti.

Osim ove novotarije priča se da će u bliskoj budućnosti na „Eplovim” telefonima biti moguće da tekst pretvorite u govor i obrnuto. Stranice „Patently Apple” objavile su „Eplovu” prijavu patenta u kojoj se opisuje tehnologija i korišćenje funkcije.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.