balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radnici "Zastava oružja" zauzeli magacine sa naoružanjem i municijom
23.05.2011.

Radnici fabrike "Zastava oružje" jutros su zauzeli magacine za skladištenje gotovog naoružanja, kao i magacine municije, gde će ostati danonoćno dok, kako tvrde, Vlada Srbije ne iznađe rešenje za krizu u tom preduzeću.

Radnici su zauzeli magacine gde je smeštena velika količina gotovog naoružanja iz proizvodnog programa fabrike, kao i municija za ispitivanje.

oruzjePrema rečima predsednika sindikalne organizacije "Zastava oružje" Dragana Ilića, odluka o zauzimanju magacina doneta je zbog odbijanja Vlade Srbije da se na zahtev tog sindikata razgovara o brojnim problemima u fabrici, ali i zbog kašnjenja u isplati zarada na april.

" Kašnjenje u isplati zarada je samo povod. Već mesecima čekamo na izvozne dozvole za Azerbejdžan. Zbog odugovlačenja ministarstava Vlade da daju saglasnost, ne možemo da realizujemo ugovor vredan 26,5 miliona evra", kaže Ilić.

On navodi da je "Zastava oružje" u težem položaju od ostalih fabrika odbrambene industrije.

"Država je prepustila našu fabriku tihom propadanju. Sve naše dosadašnje inicijative da se razgovara o sudbini fabrike nije niko prihvatio", kaže Ilić.

Sindikalna organizacija tvrdi da se ne vidi izlaz iz višemesečne neuposlenosti kapaciteta uzrokovane nedostatkom ugovora i neizdavanjem saglasnosti za izvoz od strane pojedinih ministarstava za već potpisane ugovore.

(Blic)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.