balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesor etike osuđen za mobing!
24.05.2011.

Profesor Milenko Perović s Filozofskog fakulteta prvi je u istoriji Novosadskog univerziteta osuđen za mobing i diskriminaciju. Po presudi koja je u četvrtak doneta u Osnovnom sudu, on će morati da plati 470.000 dinara Slobodanu Sadžakovu čiji je naučni rad opstruisao tokom 2009. godine, onemogućio mu da napreduje s pozicije asistenata i sprečio ga da brani doktorsku disertaciju.

Sadžakov je ostao bez posla, bio je primoran da štrajkuje glađu, a, kako kaže, svima koji trpe mobing ova presuda vraća nadu da pravde, ipak, ima.

- Najveći paradoks u svemu jeste to što je Perović profesor etike i filozofije prava i baš on je postao prvi na Univerzitetu koji je osuđen za mobing. Borio sam se za pravdu i nisam ni po koju cenu hteo da odustanem, a mislim da ova presuda na neki način vraća nadu onim ljudima koji su prošli kroz ono što sam i ja doživeo - kaže Sadžakov.Profesor bez komentra
Profesor Milenko Perović je u petak rekao u telefonskom razgovoru da još ne zna da je presuda za mobing doneta. Naime, s obzirom na to da je njegov advokat u Vrbasu, sud mu još nije dostavio presudu.

- Odakle vam to, ko vam je to rekao? Svakako ne želim ništa do komentarišem - rekao je Perović.

On navodi da je "zbog njegove lične osvete prošao kroz pakao".

- Iako je predsednik komisije dr Željko Kaluđerović argumentovao da ispunjavam sve uslove za reizbor na mesto asistenta, Perović nije hteo da potpiše pozitivno mišljenje. Ostao sam bez posla, a pored toga, onemogućio je i prijavu mog doktorata koja je posle bez ikakvih problema prošla na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde treba i da ga branim u junu - kaže Sadžakov.

On navodi da se presuda odnosi na "uskraćivanje radnih prava, diskriminaciju na poslu, uvrede, pretnje SMS-om, ali i ucenjivanje Perovića da glasam za izbacivanje drugih kolega, na šta nisam hteo da pristanem".

Inače, Petrović je na mestu šefa Katedre za filozofiju proveo osam mandata, a sada radi kao redovni profesor. U novembru 2009. naveo je da to što je Sadžakov ostao bez posla nije njegova krivica, već je otpušten odlukom dekanata zbog toga što nije ispunio sve zakonske uslove.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.