balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cene stanova u regionu slične
30.05.2011.

Cene stanova u predgradjima Beograda, Podgorice i Zagreba su slične, dok je najskuplji metar kvadratnog u pojedinim elitnim delovima Beograda, Budvi i dubrovačkoj oblasti.

Prošečna tražena cena stana u Zagrebu, prema podacima agencija, kreće se izmedju 1.800 i 1.900 evra, s tim da su najskuplji stanovi u gradskoj četvrti Medveščak s prosečnom cenom od oko 2.400 evra, a najjeftiniji u Sesvetama, prosečno oko 1.260 evra.

U Beogradu se cena kvadratnog metra u predgradjima kreće od 1.100 evra do 2.300 evra koliko košta u centru grada, u naseljima Vračar i Dorćol, dok se na Senjaku i na Dedinju kreću oko 3.500 evra.

stanProsečna cena stana u Podgorici je 1.100 evra. Sudeći po oglasima, gotovo da nema razlike da li se stan nalazi u predgradju ili u centru grada. Jednosoban stan u novom naselju "Stari aerodrom", površine 45 metara kvadratnih, košta 54.000 evra a u centru grada "dvosoban ekstra renoviran stan" od 60 kvadrata nudi se za 70. 000 evra.

Veliki broj stanova, medjutim, nije prodat, jer vlasnici i pored toga što nema interesovanja, ne žele da smanje cenu, koja se u nekim elitnijim delovima grada kreće i do 2.000 evra.

Prosečna neto zarada u Srbiji je oko 350 evra, u Crnoj Gori oko 500, a u Hrvatskoj oko 730 evra.

(Beta)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.