balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Praksa je neophodna zbog iskustva

 

Praksa je neophodna zbog iskustva
(09.11.2011.)

Mladi koji završe školovanje nisu dovoljno obučeni za posao u struci, pa stručnjaci kažu da je neophodno da još u toku studiranja nađu kompanije u kojima će sticati iskustvo

red za posao nezaposlenostPOSLE završetka fakulteta veliki broj mladih nije u stanju da samostalno obavlja posao u struci i zato je potrebno da već u toku studiranja pronađu kompanije u kojima će obavljati praksu i tako steći radno iskustvo. Direktorka Centra za razvoj karijera Dajana Lazić rekla je i da u Srbiji postoji saradnja fakulteta i kompanija, koje imaju potpisane ugovore o praksi.

- Da bi se povećao broj studenata koji će tokom školovanja steći radno iskustvo, ali i da, istovremeno, kompanije dođu do stručnih kadrova, Beogradski univerzitet je pre pet godina pokrenuo Centar koji u bazi ima više od 300 poslodavaca - podsetila je Lazićeva, uz napomenu da je optimalno trajanje prakse oko tri meseca.

(Novosti)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.