balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Najzanimljiviji profesor matematike

 

Najzanimljiviji profesor matematike
(21.11.2011.)

Profesor Metju Veders sa Univerziteta u Bioli u blizini Los Anđelesa, omiljen je među svojim studentima. Ne samo da im prenosi znanje, Metju se trudi da studente na svakom predavanju animira.

Polaznici njegovog kursa kažu da ni u snu nisu mogli da zamisle da će se zaljubiti u ovu egzaktnu nauku, ali da im je matematika, zahvaljujući profesoru, postala najomiljeniji predmet na fakultetu.

Veders koristi neuobičajene metode kada drži predavanje. On ne koristi projektor i platno da pokazuje dijagrame i formule jednačina, već sebe. 

Na video snimku koji je obišao prvo fakultet, a onda i pola sveta, vidi se kako profesor "nestaje" iza platna i pojavljuje se na YouTube kanalu. Proširuje ekran i počinje da drži predavanje koristeći praznične metafore i plastične ćurke da objasni teške formule.

Sve vreme, profesor se krije ispod sopstvenog radnog stola. Studenti su se zabavili, naučili nešto, a on dobio, barem u Internet zajednici, epitet najboljeg profesora matematike na svetu.

(Mondo)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.