balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Promet piva pada, Karlsberg raste

 

Promet piva pada, Karlsberg raste
(25.11.2011.)

Ukupna prodaja svih piva u Srbiji ove godine opala za pet odsto. Kompanija „Karlsberg Srbija” povećala svoju udeo na domaćem tržištu piva na ukupno 24,6 procenata.

piju pivo pivaKOMPANIJA „Karlsberg Srbija“ u devet meseci ove godine povećala je udeo na domaćem tržištu piva za 1,3 odsto, na ukupno 24,6 procenata - izjavio je Gabor Bekefi, v.d. direktora „Karlsberga“ u Srbiji, dodajući da je u unapređenje proizvodnje uloženo 5,5 miliona evra.

Takav bilans ostvaren je u uslovima kada je ukupna prodaja svih piva u Srbiji tokom ove godine opala za pet odsto u odnosu na 2010. Objašnjavajući razlog pada prometa piva, Bekefi je rekao da su u prva tri kvartala 2011. uvećane cene sirovina. Najviše je poskupeo kukuruz - za 60 odsto, zatim slad - 1,5 odsto, a ambalažno staklo skuplje je za 1,4 procenta

(Novosti)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.