balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Otkrivena Tajna: Pušenje je radioaktivno

 

Otkrivena Tajna: Pušenje je radioaktivno
(01.10.2011.)

Sve vreme znaju da vas truju radioaktivnim poloniumom i to su krili 50 godina. Najveća tajna zle duvanske industrije je razotkrivena. Cigarete sadrže polonium 210, radioaktivni materijal koji je veoma štetan za zdravlje.

cigarete su radioaktivne cigare loseDo sada se znalo da se u duvanu nalaze otrovi, pesticidi, katran, čađ, kiseline iz akumulatora i ko zna šta još loše, ali u poređenju sa polonijumom sve to je skoro pa ništa.

Istraživači sa UCLA Univerziteta su otkrili da su duvanske kompanije znale da se polonium nalazi u njihovim cigaretama još krajem pedesetih godina. I onda su sve uradili da to sakriju od nas. U međuvremenu je pronađena tehnologija koja bi odstranila polonium, ali duvanskoj industriji nije palo na pamet da je upotrebi pošto se njime smanjuje zavisnost od cigareta.

Polonium 210 udvostručava sve negativne efektne cigareta i posebno je rizičan zato što povećava šanse za dobijanje raka. Ako vas zanima, polonium 210 je i danas jedan od sastojaka cigareta.

Da li vam treba još razloga da odmah batalite duvan?

(Domino)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.