balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Alibaba hoće da preuzme Yahoo

 

Alibaba hoće da preuzme Yahoo
(03.10.2011.)

Moćni kineski preduzetnik Džek Ma, osnivač uspešne internet prodajne platforme Alibaba, želi da preuzme internet kompaniju Jahu.

alibaba kinaAlibaba je najveća kineska prodajna internet-platforma. I najmoćnija. Trenutno vredi 32 milijarde dolara.

Pre samo nedelju dana je jedna grupa međunarodnih investitora najavila ulaganje novih 1,6 milijardi dolara u ovog kineskog giganta. Sada je osnivač Alibabe, Džek Ma, najavio novu ekspanziju.

"Mi smo vrlo zainteresovani za kupovinu Jahua", rekao je on i potvrdio da postoje i drugi ozbiljno zainteresiovni mogući kupci.

Jahu je, inače, vlasnik 40 posto deonica Alibabe i to je najvredniji deo čitave kompanije koja je svojevremeno bila pionir interneta i pre ekspanzije Gugla najpopularniji internet pretraživač.

Vrednost tih deonica se procenjuje na oko 13 milijardi dolara, dok je poslednja procena ukupne vrednosti koncerna Jahu na američkoj berzi iznosila manje od 17 milijardi dolara.

Prema tvrdnjama medija, upravni odbor jahua još uvek nije odlučio da li će čitav koncern biti ponuđen na prodaju ili će pokušati sa samostalnom delatnošću. Trenutno je u toku potraga za novim mogućim šefom, pri čemu bi njegov zadatak bio ili da sanira koncern ili da ga pripremi za prodaju.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.