balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Fejsbuk ne brani seksualno nasilje

 

Fejsbuk ne brani seksualno nasilje
(03.10.2011.)

Socijalna mreža Fejsbuk ne želi da zabrani stranice sa šalama, ali i priznanjima korisnika o seksualnom napastovanju, piše Dnevnik.hr.

Aktivistkinje za ženska prava iz SAD-a i Velike Britanije optužile su Fejsbuk za promovisanje seksualnog nasilja i silovanja.

fejsbuk ljudiRazlog za ove teške optužbe protiv najpopularnije društvene mreže na svetu nalazi se u činjenici da Fejsbuk nije hteo da ukloni neke stranice sa šalama i priznanjima korisnika o seksualnom napastovanju poput stranice ‘You know she’s playing hard to get when your c h a s i n g her down an alley’.

Zahtev za uklanjanjem ove stranice, ali i drugih stranica koje promovišu seksualno nasilje već je potpisao velik broj korisnika u SAD-u i Velikoj Britaniji.

U peticiji za uklanjanje ovakvih stranica navodi se da se u uslovima korišćenja ove društvene mreže zabranjuje sadržaj koji sadrži 'mržnju i pretnje', odnosno grafički prikaz nasilja, a zabranjuje se i postavljanje sadržaja koji može da 'zlostavlja i uznemirava korisnike'.

U Fejsbuku kažu da je njihova mreža 'mesto na kojem korisnici mogu otvoreno da diskutuju o problemima i izražavaju svoja mišljenja' pa su odbili da uklone sporne stranice.

Šta vi mislite – da li je potrebno zabraniti takve stranice?


(S media)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.